• No products in the cart.

AliLamu

Hjem  /  AliLamu

AliLamus første kollektion handlede om en kvindes knuste hjerte og en fiskers forsøg på at overleve. Derefter er kollektionerne blevet udviklet i takt med, at følelserne har forandret sig. Hjerter og fredssymboler, håb og opmuntrende små sætninger, stærke budskaber og dyb kærlighed bliver malet på produkterne. Hvad der males, afhænger af humøret den dag, arbejdet udfføres lige fra en dyb følelse fra hjertet eller noget der sker i verden. Budskabet bliver formidlet på en enkel, men alligevel stærk og fin måde.

”Verden behøver kærlighed – spred kærlighed”, kan vi læse i AliLamus produkter. Det handler om livet og om det ansvar, vi har i verden, om livets bevægelser og om at leve her og nu.

Ud over de flotte budskaber, som produkterne formidler, er de alle af gennemført høj kvalitet. Alt fra dobbeltsømmene til stærke lynlåse, foret og håndsømmene. Det primære materiale er stærk bomuldskanvas og genanvendt sejldug. På swahili kaldes disse Tanga. Hvert enkelt produkt er 100% håndlavet og særegent, derfor vil udseende og farver variere.

Daniella og Ali

Ali er fisker og en dag, da vejret var hårdt, og det var umuligt at fiske, kom han til Daniella for at spørge om arbejde. Hun havde desværre ikke noget, men benyttede anledningen til at spørge, om han tilfældigvis vidste, hvor hun kunne købe gammelt sejldug, kaldet Tanga. Daniella havde altid betragtet denne sejldug som et stykke kunst i sig selv, skabt af vinden, havets salt, solen, regnen og års rejser på havet.

Ali kom tilbage nogle dage efter med et meget gammelt Tanga. Ali og Daniella pakkede det ud. I midten var der et stort hul, antageligt forårsaget af år med stærk vind og navigering. Daniella så på det og sagde: ”Dette hul ligner det, jeg har i mit hjerte lige nu, skabt af kraften og smerten fra en kærestesorg.

Dagen efter kom Ali tilbage til Daniella igen. Med sig bragte han rød og sort maling. Sammen begyndte de at male et stort rødt hjerte rundt om hullet. Daniella malede derefter teksten: ”Love again forever whatever.”

Efter det første knuste hjerte malede de endnu flere, og til deres store overraskelse og glæde, spredte det sig verden over. Deres kunst er baseret på øjeblikkets humør. Det er enkelt; det du ser, er det de føler.

Materialerne

Hovedmaterialet er bomuldskanvas fra sejldug, og kanvasmaterialet der anvendes i ”Vintage” modellerne, er gamle genanvendte sejl, som fiskerne har brugt på deres fiskebåde. Mængden af genanvendt sejldug er begrænset, og fordi de ikke køber sejlene nye, er de hele tiden på jagt efter flere gamle sejl. Produktionen af en AliLamu-bag involverer mindst 7 personer: – Den første leder efter materialet. – Den anden vasker hele sejlet, før det skal bruges. – Den tredje klipper og skærer. – Den fjerde designer og håndmåler. – Den femte håndsyr sømmene. – Den sjette laver håndtaget af enten genanvendt eller nyt reb. – Den syvende vasker bag’en igen og stryger den.  De er alle mere optaget af kvalitet og kunst end af tid, og mottoet er: ”Time is money but quality is love.”

Materialerne og den omfattende arbejdsproces, AliLamu produkterne går igennem, gør hvert enkelt produkt helt unikt. Den største udfordring for AliLamu består derfor i at lave en unik, 100% håndlavet og hjerteskabt bag til en rimelig pris. Forståeligt nok koster AliLamus produkter derfor en del, men det er med god grund.

AliLamus team

AliLamu startede med 2 personer. I dag er der 30 ansatte, som arbejder fuld tid året rundt. I højsæsonen er de endnu flere. Jo flere ordrer de modtager, desto flere mennesker får arbejde, flere kan forsørge sin familie og sende sine børn i skole. Projektet er ikke velgørenhed eller bistand, men en lokal forretningsorienteret virksomhed, som for det meste involverer fiskerne og deres familier og andre uden fast arbejde, som slider for at overleve. Alle arbejder hårdt, ingen forventer at blive rige, men flere og flere undgår at være fattige. AliLamu har arbejdet for at skabe en bæredygtig produktion med retfærdig løn til de ansatte. Ved køb af en AliLamu-bag støtter du et etisk fairtrade-projekt som kommer fiskersamfundet på øen Lamu til gode. De har også startet forskellige andre projekter: Et af disse er, at få flere børn til at gå i skole. Et andet er at sammenføre børn og ældre på et center, hvor de kan have glæde af hinanden.

X